L'ESPAI de BALDUFES BLAVES PDF Imprimeix

 

ESPAI DE BALDUFES BLAVES

L' INFANT DE 0 A 1 ANY

 

Els petits de l'escola és el grup que fa els canvis més espectaculars!

Són infants que passen d'una total dependència de l'adult a tenir una certa autonomia quan comencen a desplaçar-se.

Aquí tenen  les primeres relacions socials, : es miren, es toquen, es coneixen i es saben presents.

Primer cada un té els seus horaris i ritme, alimentació ,  son/vigila, però al llarg de l'any  tots aniran tenint el mateix.

TOT HO VOLEN TOCAR

 

Els infants tenen una gran curiositat per descobrir el que és nou i els impulsa a explorar, experimentar,  conèixer... Primer es troba a ell mateix descobrint  el seu cos com la més fascinant de les joguines i tot seguit ja arreplega tots aquells objectes que li criden l'atenció.

A mesura que el seu desenvolupament li ho permet, podrà  seure, anar de quatre grapes, posar-se dret i a partir de l'any ja farà els  primers passos,  iniciant el camí de l'autonomia.

En aquesta recerca constant experimenta el plaer de conèixer i de sentir.

A la llar d'infants presentem propostes que potenciïn aquesta activitat voluntària dels petits, així com material estimulant que propiciï l'acció.

-  La panera dels tresors.

-  El  material sonor.

-  La caixa sorpresa.

-  Les ampolles plenes de materials de colors.

- Els cistells plens de fulles, pinyes, carabasses, cabdells de llana, rodets, pilotes sensorials, taronges, retalls de roba, cintes de colors, .....

Així anar potenciant l'estimulació dels sentit amb l'experimentació i manipulació oferint una àmplia oferta de objectes i materials  que els fascini per les seves qualitats.

ELS PRIMERS DIALEGS

 

 

En aquesta etapa l'infant descobreix el llenguatge i amb els gestos, la mirada, els sons, es comunica amb l'adult, començant així el procés de socialització.

Són molt  importants  les estones de canvis de bolquer i l'alimentació, experiències de contacte càlides i estimulants, sempre amb l'acompanyament de la veu de l'educadora, que li dona confort i seguretat, aquest afecte envers els infants, és un gran estímul per l'aprenentatge.

Les educadores fem  propostes que potencien la relació afectiva :

-  Jocs de falda, són ideals!.

-  Cançons  de bressol  i altres.

Els  jocs de falda són els seus primers ritmes, la seva primera dansa on  treballem la relació , el llenguatge, i la motricitat.

 

 

 

 

 
què és el que més valores en una llar d'infants?