Les plagues de polls PDF ImprimeixSi s'han detectat polls a l'escola, és important que seguiu les recomanacions que detallem a continuació.


Els polls són uns paràsits que viuen al cap de les persones. La femella pon  de cinc a deu ous diaris. Aquests ous (llémenes) es poden veure enganxats a l'arrel dels cabells.

 

Els ous només viuen en els cabells dels éssers humans, per tant cap animal ens els  pot encomanar. Es passen per contacte directe d'una persona a l'altra (de cap a cap) i no volen ni salten, sinó que es desplacen directament. També es poden transmetre per contacte directe, a través d'objectes personals com pintes, raspalls, barrets, bufandes,...

 

Si vostè ha detectat la presència de polls o tan sols ous, cal fer el tractament següent:


TRACTAMENT DELS POLLS

 

1-      s'aplica una loció o xampú de permetrina als cabells (la permetrina és un plaguicida que fa que els ous i els polls es paralitzin i morin). Aquest producte no és tòxic perquè l'absorció per via cutània és gairebé nul·la. A la farmàcia hi trobarem diferents noms comercials i amb concentracions de l'1 a l'1,5%. Farem una fricció suau amb aquest producte, insistint en la nuca i darrere les orelles que és el lloc que agrada més als polls.

2-      Al cap de 8-10 hores pentinarem els cabells amb una pinta de pues espesses, revisant-lo bé per veure si hi queda algun ou. Seguidament rentarem el cap i quan és net i ben esclarit, és bo passar-hi un bàlsam o vinagre per ajudar a desfer la mucosa amb què s'enganxen els ous.

3-      Al cap d'una setmana cal repetir aquesta operació, per tal d'eliminar la possibilitat que algun ou encara sigui viu.

4-      És important no fer servir cap producte plaguicida com a prevenció, podrien crear-se resistències.

 

 

QUÈ PODEM FER PER PREVENIR-LOS

 

1-      Mantenir una bona higiene personal.

2-      Rentar els cabells amb regularitat.

3-      Utilitzar una pinta per cada nen que tingui les pues primes i juntes.

4-      Revisar els cabells dels nens, sobretot darrera les orelles i al clatell, diàriment.

5-      Si detecteu polls al vostre fill o filla, aviseu de seguida a l'escola.

 

IMPORTANT: cal complir el tractament el dia que s'indiqui per intentar que tots els nens de la classe el facin el mateix dia.


 
què és el que més valores en una llar d'infants?